1. Alex_D20 http://bit.ly/37vwjOI
Стріми українською мовою, відео комп’ютерних ігор, проходження, огляди.

2. PlayStation Ukraine http://bit.ly/36lC0gS
Навіщо українська мова в іграх? Чому люди вирішують робити українську локалізацію? Що це їм дає? Це більше патріотично чи бізнесово? З якими труднощами стикаються локалізатори? Що потрібно, аби українська локалізація була в кожній грі? На ці та інші питання шукають відповіді автори каналу.

Різне і цікаве

1. Зупини лося http://bit.ly/2RF7Pfc
У вас завищене почуття справедливості? Тоді вам сюди. Мета проєкту — підвищити культуру на українських дорогах. Автори каналу спортивні журналісти Костянтин Андріюк і Сергій Болотніков знаходять водіїв-порушників і пояснюють їм ПДР, змушують дотримуватись правил і навіть провчають злісних порушників.

2. STERNENKO http://bit.ly/38tFbVr
Блог про українську політику та актуальні події в нашій країні. «Тут постійно відбувається щось незвичайне і часто абсурдне. Особливо в політиці. Тому я не можу мовчати і викладаю на цьому каналі відео зі свого життя та веду блог на політичну (і не тільки) тематику», — анонсує автор каналу Сергій Стерненко.

3. ШобШо? http://bit.ly/2RxonGd
Соціально-політичне гумористичне шоу про проблеми сучасного суспільства.

4. Кухонний Трьоп http://bit.ly/30F4QHZ
Не розумієте англійську, а зарубіжні програми подивитися хочеться? На цьому каналі безліч українських перекладів найрізноманітніших зарубіжних подкастів: лекції та інтерв’ю. Тут ви можете переглянути програми Джо Роґана, Джодана Пітерсона, Біла Бьора, Екгарта Толле та інших.

5. Ліричний кінолог http://bit.ly/36cuK7c
Перший український ютуб-канал про проблеми кінології. Автор — професійний кінолог та суддя Кінологічної спілки України з робочих якостей собак, його пес — справжній службовий собака. На каналі він навчає правильно будувати стосунки з домашніми тваринами.

6. Третя Паралель http://bit.ly/36eM4bJ
Канал для любителів коміксів і графічних романів. У програмі «Баляндаси» можна переглянути інтерв’ю з письменниками, перекладачами, видавцями та мальописцями.

7. Дядько Максим http://bit.ly/2v5mNDK
Перший україномовний канал, присвячений металообробці. WHF, запитаєте ви? Значить, ви не бачили, які черги за автографом збирає Дядько Максим.

8. ISLND TV http://bit.ly/2RFCCbM
На каналі безліч проєктів на будь-який смак. Є Агенство Медійної Безпеки, що розбирає роботу журналістів, політиків, аналізує інформпростір України загалом. Є Лекторій, програми класичної музики та про здоров’я, проєкт Рагулі про агресивний несмак українського бомонду і не тільки.

9. ТиДиви https://tydyvy.com/
Набридло, що ютуб укотре пропонує переглянути російськомовні відео чи музику? ТиДиви вирішить цю проблему. Це агрегатор виключно україномовного відео з просторів ютубу.

10. MariAm Blog http://bit.ly/2GgInrq
Огляди коміксів, фільмів та інтерв’ю з цікавими творчими людьми. Авторка Мар’яна Янкевич.

11. Корейці на човні http://bit.ly/37iQKha
Корейці знімають відео про Україну.

Ми пропустили якийсь з україновомвних ютуб-каналів, який ви дивитеся? Пишіть в коментарях!

UPD: Оновлення з коментарів:

1. Канал Українського інституту національної пам’яті http://bit.ly/2NQ1b4V
2. імені Т.Г. Шевченка http://bit.ly/2GdGoUD
Тут ви знайдете цікаві відео на тему історії України (УПА, ОУН, Козаки, Прапор, Герб, Гімн, Бандера, Шухевич, Міхновський, Атило, Сірко, Шевченко). Ведучі: Брати Капранови.
3. Ціна Держави http://bit.ly/30V9zpf
На цьому каналі розтлумачать бюджет так, що ви зрештою зрозумієте, куди діваються сплачені вами податки, і почали на це впливати.
4. Бабай http://bit.ly/36lmK3A
Проєкт, присвячений «темному» мистецтву. Жахи, трилер, нуар, дарк-фентезі, міфологія, криваві історії, містика – все це ви знайдете на нашому сайті.
5. Топ Школа http://bit.ly/2unlobl
На каналі викладаються авторські відеоуроки з математики, інформатики, фізики та астрономії з 2 по 11 клас. Автор – Олександр Борисович.
6. Огляд UA http://bit.ly/2RfWjYO
Канал на якому ви зможете побачити огляди різних ґаджетів, новини ІТ техніки, звіти з заходів, поради, що придбати, а від чого краще відмовитися.
7. Ньюспалм http://bit.ly/30I24BR
Антирейтинг фейків, маніпуляцій, ганьби, зради та фейспалмів із життя українських ЗМІ.
8. Телебачення Торонто https://www.youtube.com/user/uttoronto
Канал, що не потребує додаткової реклами. Але раз ви так наполегливо просите включити до збірки – ось, будь ласочка.
9. polyphonyproject.comhttp://bit.ly/36fIiP1
Профейсійні багатоголосі записи українських народних автентичних пісень.
10. Степан Процюк http://bit.ly/2TOpLGZ
Відеорозповіді «Письменник про письменників: українська література очима Степана Процюка».
11. Територія А http://bit.ly/2RKdroL
А ви знали, що Територія А досі існує? Так-так! Та сама – з Анжелікою Рудницькою. Тільки тепер на ютубі – регулярно з’являються нові та архівні відео.
12. Книга-мандрівка. Україна http://bit.ly/2unA4qY
Мультсеріал, заснований на реальних подіях, описаних в ілюстрованому виданні «Книга-мандрівка. Україна».

Друзі, кількість україномовних каналів, як виявилося, ледь не безмежна. За раз всі ваші пропозиції врахувати неможливо. Тож ми щогодини доповнюватимемо цей допис. Пропонуйте, слідкуйте!