#нампишуть

На перший погляд здається, що це купа каміння, вкритого мохом. Або бронзові кружальця, які окислилися під дощем. Насправді ж — це запліснявілий «український» хліб. Читачка Руслана Кравченко цікавиться, чи справжнє фото.

Так, фото справжнє. Його зробив мешканець Білої Церкви Олександр Демінський в урочищі Товста на Київщині (див. мапу в першому коментарі). Просто посеред лісу невідомі висипали гору зіпсованого хліба. Він і досі там лежить.

«Думаю, це якийсь хлібзавод вивіз повернення з крамниць на околиці. Зі мною вже зв’язалася представниця білоцерківської поліції, завтра (йдеться про понеділок 4 листопада – ред.) поїдемо на місце пригоди. Обіцяють провести розслідування», — розповів нам Демінський.

Чоловік відкидає версію фб-користувачів про те, що це можуть бути відходи, куплені для мисливських угідь — як харч кабанам на зиму, адже для мисливських угідь у лісі є годівниці.

Світлину миттєво підхопили численні спільноти в соціальних мережах. Люди обурюються, згадують Голодомор 1933 року, пишуть, що краще б хліб віддали нужденним, а не чекали, доки зіпсується.

Дослідники кажуть, що середньостатистична людина викидає 113 кілограмів їжі щороку. Наприклад, 94% опитаних американців зізналися, що залишають їжу в смітнику через прострочений термін придатності. 60% опитаних викидають їжу, бо сумніваються, чи безпечно її все ще їсти http://bit.ly/34rT44g

Якщо в Україні це часто сприймається з точки зору моралі, то в США — це радше питання раціонального використання ресурсів та заощадження. За підрахунками Американської молочної асоціації, сім’я з чотирьох чоловік може зекономити до $2000, якщо викидитиме менше їжі. Цієї суми достатньо, аби нагодувати тисячі голодних людей.

P.S. Нам пригадався інцидент, що трапився під час візиту прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу в Україну. Вийшовши із літака він, уже знайомий з українськими традиціями, відламав шматочок хліба, вмочив у сіль і надкусив, після чого передав скибку дружині Сарі. Вона кинула хліб на землю http://bit.ly/2WF7lrN